4 kwietnia 2022

Nowy koncept handlowy w CH Krokus w Krakowie

Mayland Real Estate, zarządca CH Krokus w Krakowie, postanowił połączyć na jednym z pięter dotychczasową powierzchnię najmu i większość części wspólnych, tworząc jedną przestrzeń handlową. Za prace budowlane i aranżacyjne odpowiedzialna była firma Reesco Retail, specjalizująca się w budowaniu i przebudowywaniu powierzchni handlowych. Łączna powierzchnia prac wyniosła ponad 1000 m2.

Mayland Real Estate postanowił zaadaptować niewynajęte lokale oraz część przestrzeni wspólnych i zwiększyć powierzchnię komercyjną, tworząc nowy koncept sprzedażowy. Dzięki takiemu zabiegowi powstało łącznie ponad 1000 m2, w formie otwartej przestrzeni handlowej. Prace nad przebudową piętra rozpoczęły się w sierpniu 2021 roku i trwały przez 3 miesiące. Oficjalne otwarcie nastąpiło 19 listopada 2021 roku.

Reesco Retail było odpowiedzialne między innymi za aranżację techniczną nowej przestrzeni, malowanie ścian i sufitów, ułożenie nowych płytek czy dostosowanie instalacji do nowego projektu. Niestandardowym elementem w projekcie było zamontowanie specjalnej siatki oddzielącej piętra, która ma zwiększyć bezpieczeństwo zakupów.

CH Krokus to pierwsze centrum handlowe w Krakowie, zlokalizowane w północno-wschodniej części miasta w obrębie dzielnicy Nowa Huta. Centrum Krokus, wraz z sąsiadującymi największym w Polsce Parkiem Wodnym, kinem Multikino, hipermarketem Obi, stanowią dla klientów kompleksową strefę destynacji. Centrum wyróżnione zostało certyfikatem jakości BREEAM-in-Use z oceną Very Good, w kategorii Asset Rating oraz Excellent w Building Management.

Projekt w CH Krokus jest ciekawym pomysłem na ożywienie przestrzeni sprzedażowej, a dzięki wykorzystaniu dużej części wcześniejszych pasaży, również na powiększenie powierzchni najmu. Przebudowa polegająca na znacznej przebudowie i rearanżacji przestrzeni oraz zmianie funkcji zawsze przynosi wymierne korzyści, ponieważ stali klienci lubią być zaskakiwani i chętnie zobaczą co nowego oferuje tak niestandardowo zaaranżowana powierzchnia – podsumowuje Lucyna Śliż, Head of Development, Reesco Retail.liki do pobrania:

Komunikat prasowy: Nowy koncept handlowy w CH Krokus w Krakowie – Reesco Retail

Kontakt do Biura Prasowego

Jesteś dziennikarzem i masz do nas pytanie? Skontaktuj się z naszym biurem prasowym